Jump to content

Federer nem indul Monte Carlóban

2017. 03. 23. 15:23
A szervezők csütörtöki bejelentése szerint a 18-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer nem indul az április 16. és 23. között sorra kerülő monte-carlói tenisztornán.
 
 
 
A 35 éves svájci játékos, aki ebben az évben az Australian Openen és Indian Wells-ben is diadalmaskodott - s a most zajló miami versenyen is az esélyesek között van -, eddig egyszer sem tudta megnyerni a hercegségbeli salakpályás viadalt, pedig négyszer is bejutott a döntőbe: háromszor (2006, 2007, 2008) Rafael Nadaltól, egyszer (2014) pedig honfitársától, Stan Wawrinkától szenvedett vereséget. A hasonló kategóriájú nagy tornák közül csak a rómain nem sikerült elhódítania még a trófeát.
 

Federer a tavalyi térdműtéte után ezen a versenyen tért vissza, akkor a negyeddöntőben a francia Jo-Wilfried Tsonga búcsúztatta.

A jelenleg a világranglista hatodik helyén álló Federer mellett a legjobb tíz közül a japán Nisikori Kej sem lesz ott a monte-carlói mezőnyben, a rangsor első két helyén álló, jelenleg egyformán könyöksérüléssel bajlódó skót Andy Murray és szerb Novak Djokovic viszont ott van a nevezési listán.

Jelezte indulási szándékát a torna címvédője és kilencszeres győztese, a spanyol Nadal is.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)