Jump to content

Hüttner: jól áll a magyar kajak-kenu sport

2017. 03. 22. 11:57
Dél-Afrikában készül a következő években a magyar kajak-kenu válogatott, amelynek szövetségi kapitánya, Hüttner Csaba látogatott el a Sportreggeli stúdiójába. A négyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok szakember elárulta, hosszú távra terveznek az afrikai országban, egy olyan állandó edzőtábort igyekeznek kialakítani, amelynek segítségével jó körülmények között, kellemes időben tudnak készülni a válogatott tagjai.
 
A szövetségi kapitány arról is beszélt az M4 reggeli műsorában, hogy minden szempontból ideális helyet találtak a felkészülésre, hiszen a johannesburgi repülőtértől könnyen megközelíthető a tónál - amely tulajdonképpen egy duzzasztott gát - kellemes időben, jó körülmények között, nem mellékesen pedig korrekt árak mellett  tudnak készülni a válogatott tagjai, akiknek az időeltolódás miatt sem fájhat a fejük. Hüttner elmondta, ez egy amolyan bevezető év, egyelőre a válogatottnak csak egy része készül az edzőtáborban, ám próbálnak olyan körülményeket teremteni, amelyek még csábítóbbá tehetik azt. A szövetség azon is gondolkozik, hogy beruház egy helyi ingatlanba, amelynek az ára jóval alacsonyabb a magyarországinál.
 

 
A rendezetlen viszonyok miatt az olimpia után 2-3 hónapos lemaradásban voltak a kajak-kenusok, de próbálják utolérni magukat, hiszen ez egy olyan év lesz a fiatalok számára, amikor be lehet robbanni az élmezőnybe. A kapitány szerint a szövetség igyekszik minél több versenyzőnek megadni a versenyzési- és edzéslehetőséget, első ízben a májusi, szegedi világkupán lesz alkalom a bizonyításra.

"Összességében nagyon jól áll a magyar kajak-kenu sportág" - véli Hüttner Csaba. Az utánpótlásról beszélve hozzátette, a férfi szakág ugyan nem volt annyira sikeres az olimpián, de nem aggódik, mert nagyon erősek a fiatalok, míg a női szakág négy olimpiai bajnokkal rendelkezik, az "utódok" pedig ugyancsak szép jövő elé néznek. Az ifjúsági világbajnokságon minden számot megnyertek a lányok, az U23-as vb-n pedig minden távon dobogón végeztek, így adva van a lehetőség a szép és sikeres jövőre.
 

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)