Jump to content

Atlétika: bírálat érte a Jamaicai Doppingellenes Tanács munkáját

2017. 03. 22. 11:29

Az egyaránt világbajnoki érmes 400 gátas Kaliese Spencer és 400-as Riker Hylton ellen indult eljárás Jamaicában a doppingellenes szabályok megsértéséért. A karibi ország sportági szövetsége közleményben jelezte, hogy a Jamaicai Doppingellenes Tanács (JADCO) azzal vádolja a két futót, hogy nem tettek eleget mintaadási kötelezettségüknek. Az atléták a JADCO-t bírálják ugyanakkor. 

 
A 400 gáton a 2009-es és a 2011-es világbajnokságon is negyedik Spencer, aki a 4x400 méteres váltóval nyert ezüstérmet 2009-ben, nem reagált a vádakra.
 


A férfi váltóval 2011-ben vb-bronzérmes Hylton ugyanakkor jelezte, egy tavalyi, jamaicai versenyen történtek miatt vádolják, ám nem szándékosan kerülte el az ellenőrzést, mivel senki nem közölte vele, hogy őt is kiválasztották doppingvizsgálatra, s csak akkor szembesült ezzel, amikor már nem volt a stadionban.

"Őszintén szólva a JADCO sosem végzi normálisan a munkáját. Mindig úgy tesznek, mintha a versenyzőknek tudniuk kellene, hogy vizsgálatra vannak beosztva, ám sosem közlik ezt az érintettekkel" - mondta a 28 éves atléta.

Amennyiben Spencert és Hyltont az eljárás végén bűnösnek találják, akár négy évre szóló eltiltást is kaphatnak.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)