Jump to content

Krizsán Xénia: közel volt az az érem...

2017. 03. 08. 12:26

Jó formában volt, jól is érezte magát a versenyen a belgrádi fedettpályás Eb-n ötpróbában 4.-ként záró Krizsán Xénia, nem véletlen tehát, hogy több számban is egyéni legjobbját hozta, de az M4 Sportreggeliben elárulta, mégis úgy érzi, rengeteg maradt még benne, "van hova előre".

 

 
 

 

"Aznap elégedett voltam a teljesítményemmel, utána azért elkezd rágódni azon az ember, hogy mégis elég közel volt az az érem, mit lehetett volna másképp, és mi lett volna ha..."

Éppen emiatt érez még magában előrelépési lehetőségeket ötpróbában is, akárcsak a fedtettpályáról kilépve, a szabadtéren két számmal bővülő hétpróbában.

"Gátfutásnál az egyéni csúcsomnak tényleg nagyon örültem, mert érzésre az első két gátam  nem sikerült tökéletesre. Futás után ilyenkor nem azt szokták kiírni az eredményjelzőre, amit én szeretnék, viszont így nagyon meglepődtem. Utána felhőtlenül mentem tovább a magasugráshoz" - idézte fel a belgrádi kezdetet Krizsán.

A hétpróbában U23-as Európa-bajnok, de most a felnőttek között vár rá a londoni világbajnokság. Nem titkolta, nagyon várja, és már számolgatta, mennyi pontra lehet szüksége, hogy bejusson a nyolcba, mivel eddigi legjobb szereplésekor kilencedikként zárt. "Általában nem jön be, amit mondok, de 6400 pont fölött szeretnék teljesíteni. Ez reális, csak sérülés ne hátráltasson" - tekintett előre az atléta.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)