Jump to content

Tenisz: pozitív visszajelzések a budapesti tornáról

2017. 02. 27. 12:57

A versenyzők és a női tenisztornákat szervező WTA képviselői is elismeréssel szóltak a Babos Tímea győzelmével véget ért múlt heti budapesti viadalról. Mindezt a hazai szövetség elnöke hétfőn, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában árulta el.

 

„A versenyzőknek borzasztó nagy motiváció, hogy hazai közönség előtt játszhatnak – fogalmazott Szűcs Lajos, hozzátéve: – Az első és leglényegesebb gondolat, hogy miért kellett Magyarországra hozni ilyen versenyeket, az pontosan az, hogy a magyar tehetségeket ennél jobban nem lehet segíteni.” Emlékeztetett rá, hogy WTA-tornát rendeztek már korábban is Magyarországon, de áprilisban lesz egy 250-es ATP-viadal is, ami még nem volt.

„Azt gondoljuk, ezzel további magyar tehetségeknek tudunk segítséget nyújtani” – folytatta.

Szűcs Lajos elmondta, hogy a férfitornát a Nemzeti Edzésközpontban rendezik meg, de csak most, a későbbiekben más helyszínre kerül.

„Jövőre az ATP-tornát már a Margitszigeten szeretnénk megrendezni. A kormány döntött arról, hogy a margitszigeti volt Dózsa-stadion felújításra kerül, és ott szeretnénk egy most már a huszonegyedik század kihívásainak is megfelelő nemzeti teniszversenyközpontot kialakítani, ahol utána ezeket a versenyeket meg lehet rendezni” – mondta.

Hozzátette: a WTA-nál és az ATP-nél is ötéves licencet vásároltak a kormány segítségével, és a megállapodásban a licenc mellett mindkét esetben a vételi opció is benne van.

„Maga a jogtulajdonos a WTA és az ATP, és a jogtulajdonos adja el ezeket a versenyeket. Mi abban vagyunk érdekeltek, és a kormánnyal egy olyan tárgyalásban vagyunk, hogy ha ezek a versenyek sikeresek lesznek, akkor egy nagyobb pontszámú, ötszázas vagy ezres verseny vásárlásán is elgondolkodhassunk” – közölte.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)