Jump to content

Kerékpár: Contadort és Valverdét is meglepték az andalúz kör harmadik napján

2017. 02. 17. 23:36

A Team Lotto belga időfutam-bajnoka, Victor Campenaerts nyerte az andalúz kerékpáros körverseny harmadik szakaszát, amely egy közel 12 kilométeres időfutam volt.

A Team Lotto belga időfutam-bajnoka, Victor Campenaerts nyerte az andalúz kerékpáros körverseny harmadik szakaszát, amely egy közel 12 kilométeres időfutam volt. A győztes idő 14 perc 55 másodperc volt, amely mindössze egy másodperccel volt jobb, mint a másodikként célba érő Alejandro Valverde ideje. A harmadik helyen Alberto Contador zárt, aki egy ideig vezetett, ám később honfitársa Valverde és végül a 25 éves belga szakaszgyőztes is megelőzték.

Az etap után még szorosabb lett az összetett állása, amelyben amúgy a legnagyobb változás azért történt, mert Ion Izagirre kiszállt a versenyből. Az összetettet amúgy Valverde vezeti, ám előnye mindössze egy másodperc Contadorral szemben, míg a harmadik helyen újabb hat másodperces lemaradással a francia Pinot áll. A versenyből még két szakasz van hátra és elnézve az összetett állását, kijelenthető, hogy még semmi sem dőlt el.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)