Jump to content

Úszás: rendőrt kellett hívni az úszósztár miatt

2017. 02. 15. 13:04

Botrányos viselkedése miatt rendőrök vitték el szüleinek házából az ausztrál Grant Hackettet, az 1500 méteres gyorsúszás háromszoros olimpiai bajnokát.

A 36 éves exsportolóra édesapja hívta ki a rendőröket, mivel fia dühöngeni és törni-zúzni kezdett.

„Gyógyszerproblémái vannak, orvosi kezelést kapott, és bár nem viselkedett fenyegetően, mivel nagy és erős, nem bírtunk vele. Nem úgy nézett ki, mint aki normális” – mondta Neville Hackett, miután bilincsben elvitték fiát, és őrizetbe vették családon belüli erőszak miatt.

A tízszeres világbajnoknak legutóbb tavaly áprilisban gyűlt meg a baja a törvénnyel, amikor ittasan molesztálta utastársát egy repülőúton.

Egy évvel azután, hogy 2008-ban visszavonult, Hackettnek alkoholizmusa miatt szétment a házassága. 2014-ben egy arizonai rehabilitációs intézetben gyógykezeltette magát, miután gyógyszerfüggővé vált az altatóktól, és zavaros megnyilvánulásaival egyre kínosabb helyzetbe hozta magát és környezetét.

Hackett az olimpiákon – a három arany mellett – három ezüst- és egy bronzérmet, vb-ken tíz arany-, hat ezüst- és három bronzérmet, rövid pályás vb-ken pedig hét arany-, valamint egy bronzérmet nyert. Ezen kívül világcsúcstartó volt 200, 800 és 1500 méter gyorson. Három éve megpróbálkozott a visszatéréssel, a 4x200-as váltó tagjaként a kazanyi világbajnokságon bronzérmet nyert, ám tavaly 200 és 400 méter gyorson sem tudta beverekedni magát a riói olimpiai csapatba.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)