Jump to content

Alpesi sí: hazai és szlovén siker lesiklásban, Vonn bravúr is volt

2017. 02. 13. 10:52

Vasárnap a svájci St. Moritzban a férfi és női lesiklással folytatódott az alpesisí-világbajnokság. A férfiaknál a hazai közönség nagy örömére hazai siker született, a nőknél viszont szlovén, az amerikai Lindsey Vonn harmadikként zárt. 

Vasárnap a svájci St. Moritzban a férfi és női lesiklással folytatódott az alpesisí-világbajnokság. A férfiknál a szombatról elhalasztott versenyt a hazai közönség legnagyobb örömére a svájci Beat Feuz nyerte. Az ezüstérmet a szuper-G világbajnoka, a kanadai Erik Guay, a bronzot pedig az osztrák Max Franz szerezte meg. Ami a magyar indulókat illeti: Nagy Bence kiesett, Kékesi Márton pedig több, mint 8 másodperces hátránnyal az 52. helyen végzett.

 

Ami a hölgyek versenyét illeti, ott a szlovén Ilka Stuhec nyakába akasztották az aranyérmet, miután 1 perc 32 egész 85 századmásodperces idővel teljesítette a pályát. Stuhec mögött 4 tizeddel az osztrák Stephanie Venier zárt másodikkén, míg a dobogó legalsó fokára a komoly sérüléséből pár hete visszatérő amerikai klasszis, nem mellesleg olmipiai bajnok Lindsey Vonn állhatott fel.

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)