Jump to content

Miklós Edit: valóra váltható az olimpiai arany

2016. 12. 07. 09:10

Miklós Edit pályafutása legjobb hétvégéjén van túl, a kanadai Lake Louise-ban parádésan síelt, lesiklásban dobogóra állhatott. A magyar síző szerint a jó eredmények a jó felkészülésnek köszönhetőek és még mielőtt bárki azt gondolná, hogy elkényelmesedik a sikerek miatt az jó nagyot téved, ugyanis Miklós Edit tele van tervekkel és ezekről az M4Sportnak nyilatkozott. 

Miklós Edit szerint valóra váltható az a terve, hogy aranyérmet szerezzen a pjongcsangi téli olimpián. A Lake Louise-i világkupaversenyen lesiklásban múlt szombaton harmadik helyezett síző az M4 Sportreggeli című műsorában arról is mesélt, hogy míg korábban ők csatlakoztak külföldi edzőpartnerekhez, mostanra ez megfordult, és már mások csapódnak hozzájuk.


"Nagyon jól sikerült a nyári felkészülés, a sikert pedig meg lehet tervezni - nyilatkozta az MTK sportolója. - Persze ehhez egészséges kell maradjak, de jó kondival könnyebb nem megsérülni."

A csíkszeredai születésű Miklós Edit ismét kijelentette, hogy a két év múlva sorra kerülő téli olimpián az aranyérem a terv. "Szerintem ezt valóra is tudjuk váltani". A kvalifikáció során szeretne újabb kvótát szerezni a magyaroknak. "Ne csak ketten-hárman vegyünk részt az olimpián." Hozzátette, szándékában áll létrehozni egy alapítványt az utánpótlás támogatására.

(Forrás: sportrajongo.hu;M4Sport.hu/Fotó:mti)