Jump to content

Szász Kitti újabb vb-címet nyerne

2016. 10. 25. 13:14

Pályafutása harmadik vb-címét szeretné megszerezni Szász Kitti a Red Bull Street Style világdöntőjében, a szabadstílusú futball nem hivatalos világbajnokságán, amelyet november 7-én és 8-án rendeznek Londonban.

A magyar sportoló - aki legutóbb, 2014-ben ezüstérmes volt - kedden az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elmondta, hogy a közösségi média népszerűségének és felhasználásának folyamatos növekedésével egyre többen űzik már a játékot, így természetesen a mezőny is erősebb lett az elmúlt években. Hozzátette, ezért is tartaná nagy eredménynek, ha - 2011 és 2013 után - újra sikerülne elhódítania az elsőséget.

Megjegyezte, a napi két-három óra labdás gyakorlás mellett fontos a fizikális felkészülés is, éppen ezért a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron erőnléti edzőjével, Kiss Áronnal konzultálva tréningezik.

A freestyle fociban lehatárolt területen belül két játékos vív egymással párharcot, melynek során felváltva 30 másodpercre kapják meg a labdát, s ez idő alatt mutathatják be gyakorlatukat, trükkjeiket. A párharcok három percig tartanak, a zsűri a játékosok teljesítményét labdakezelés, kreativitás és stílus alapján értékeli.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter, origo.hu)