Jump to content

Golf: McIlroynak összejött, amire régóta várt

2016. 09. 26. 11:55

Az északírek korábbi világlesője, Rory McIlroy nyerte a PGA Tour szezonzáró versenyét Atlantában, ahol nem csupán az elsőnek járó másfél millió dollár lett az övé, hanem a FedEx Kupa pontverseny győztesét megillető 10 millió dolláros bónusz is. McIlroy pályafutása során először nyerte meg a FedEx Kupát. 

 

A korábbi világelső az atlantai viadal negyedik, utolsó napjának végjátékában játszott különösen kiemelkedően. A 27 éves golfozó három lyukkal a vége előtt még három ütés hátrányban volt az éllovas mögött, ám az utolsó szakaszokat bravúrosan teljesítette, és a 18. lyuk után már hármas holtversenyben állt az élen az amerikai Ryan Moore-ral és Kevin Chappell-lel.

A rájátszásban Chappell már az első lyukon kiesett, McIlroy és Moore viszont egészen a negyedik extra szakaszig küzdött egymással, a playoff végül az északír győzelmét hozta.

Ryan Moore-t a második helyért 752 250 dolláros (20.5 millió forint) pénzdíjat kapott, valamint egy meghívót a Ryder Kupára, amelyet maga a kapitány, Davis Love III adott át. Moore az utolsó még kiadó helyet kaparintotta meg a csapatban. A Ryder Kupa péntektől vasárnapig tart, a helyszín ezúttal a minnesotai Chaska lesz, itt próbálja meg hosszú idő után az amerikai válogatott legyőzni Európa legjobbjait. 

Tour Championship, Atlanta

Az élcsoport

1. Rory McIlroy (északír) 268 ütés (68, 70, 66, 64) – szétütés után
2. Kevin Chappell (amerikai) 268 (66, 68, 68, 66)
3. Ryan Moore (amerikai) 268 (70, 68, 66, 64)

A FedEx Cup idei rájátszásának versenyei és győztesei

The Barclays, Farmingdale: Patrick Reed (amerikai)
Deutsche Bank Championship, Norton: Rory McIlroy (északír)
BMW Championship, Carmel: Dustin Johnson (amerikai)
Tour Championship, Atlanta: Rory McIlroy (északír)

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)