Jump to content

A korábbi világcsúcstartó sprinter bobra vált

2016. 09. 20. 17:24

Tyson Gay egyike a világ leggyorsabb embereinek, az amerikai sprinter világcsúcstartó volt, világbajnokságot is nyert. Ha minden igaz, akkor télen sem fog unatkozni, ugyanis a hírek szerint bobra vált és részt vesz a következő világkupa selejtezőn. 

 

A két sprinter tagja volt a londoni olimpián második 4x100-as váltónak, amelyet utólag, a háromszoros világbajnok Tyson Gay 2013-as doppingügye miatt megfosztottak érmétől. Az amerikai bobválogatót Kanadában, Calgaryban rendezik meg. Bailey már részt vett a múlt hónapban Lake Placidben a tolóknak rendezett száraz felmérőn is, amelyet megnyert.

Az amerikai sprinterek között szinte már hagyomány, hogy bobban is kipróbálják magukat, korábban így tett többek között a gátas sztár Lolo Jones, aki a szocsi téli játékokon is rajthoz állt, vagy a Rióban kétszeres olimpiai bajnok Tianna Bartoletta.

A bob idehaza is népszerű volt korábban a sprinterek háza táján, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség jelenlegi elnöke és Frankl Nicholas a '94-es lillehammeri téli olimpiára jutottak ki, majd korábbi atléta társaikkal kiegészülve immár a négyesek között indultak a későbbi játékokon. 

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)