Jump to content

Milliókat fizetnek Usain Bolt cipőiért

2016. 08. 24. 08:23

A riói olimpia szupersztárjának relikviái eddig is igen borsos árért keltek el. A 9-szeres olimpiai bajnok sprinternek ezúttal a cipőit értékesítik, az ár természetesen milliós. Pedig a mostani árverésen még nem is a Rióban látott, aranyszínű lábbeliket próbálják meg eladni. Igaz valószínűleg azzal a párral is hamarosan találkozunk majd gyaníthatóan, jóllehet az áruk még a mostani cipőknél is sokkal magasabb lesz. 

Tizenhatezer euróra (csaknem 5 millió forint) szökött fel egy Usain Bolt-futócipő ára azon az internetes árverésen, amelyet a jamaicai szuperatléta tavalyi világbajnokságon használt és saját kezűleg aláírt lábbelijének eladására szerveztek.

A licit nyolcezerről indult a cipőre, amelyet a riói három aranyával kilencszeres olimpiai bajnokká előlépett vágtázó tavaly Pekingben viselt, s amelyben győzött is a kínai fővárosban 100 méter gyorson.

Mivel jó üzlet, aligha kérdéses, hogy további Bolt-cipők hasonló árusítására is sor kerül majd, például a riói játékokon hordottak közül, amelyekben 100 és 200 méteren, illetve a 4x100 méteres váltó tagjaként diadalmaskodott.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)