Jump to content

Egy ellenféllel kevesebb Cseh Lacinak

2016. 06. 29. 10:54

Biztossá vált, hogy a 400 vegyes után 200 gyorson sem védheti meg címét Rióban az amerikai Ryan Lochte. London győztese meglepetésre csak negyedik helyen zárt az Omahában zajló amerikai olimpiai válogatón, így maximum a váltóban remélhet olimpiai érmet. Nem csak Lochte betlizett amúgy, a nőknél is voltak meglepetések. 

 

A pályafutása során eddig 11 olimpiai aranyéremmel rendelkező Lochte a felkészülés során sérülésekkel is küszködött, visszafogottabb formája talán ezzel is magyarázható.  A kvótát - mint minden számban - az első két helyezett, a győztes Townley Haas és a második Conor Dwyer kapja meg. A 31 éves Lochte még négy versenyszámban lesz érdekelt a válogatóversenyen.

Ugyancsak nem lesz címvédés női 100 háton, mivel a londoni bajnok Missy Franklin csupán hetedikként ért célba. Győzött a szintén 21 esztendős Olivia Smoliga. Franklin mentségére szólhat, hogy 23 perccel korábban még elődöntőt úszott 200 gyorson. A továbbiakban még 100 és 200 gyorson, továbbá 200 háton küzdhet a kvótáért.

Férfi 100 háton az olimpiai címvédő Matt Grevers ugyancsak lemaradt Rióról, mivel David Plummer és Ryan Murphy mögött csak harmadik lett.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)