Jump to content

Forbes: már S. Williams a legjobban kereső sportolónő

2016. 06. 07. 10:07

A Roland Garros női döntőjében spanyol riválisa ellen vereséget szenvedő Serena Williams jelenleg a legjobban kereső sportolónő a világon. A Forbes gazdasági lap összeállítása alapján az amerikai klasszis az elmúlt egy évben kis híján 30 millió dollárral gazdagodott, ez pedig elég volt ahhoz, hogy átvegye az első helyet. 

Serena Williams 11 év után megelőzte Marija Sarapovát a legjobban kereső sportolónők rangsorának élén.

A Forbes gazdasági magazin szerint a 21-szeres Grand Slam-bajnok amerikai teniszsztár 28.9 millió dollárral gazdagodott az elmúlt 12 hónapban, míg az orosz játékos „csak” 21.9 millióra tett szert a pénzdíjakból és a szponzoroktól. Az ötszörös GS-győztes Sharapova bevételei főként amiatt estek vissza, hogy versenyengedélyét márciusban felfüggesztették, mivel kiderült, hogy a januári Australian Openen elvégzett doppingvizsgálata pozitív eredményt hozott. A meldoniumhasználaton ért sportoló mögül ezután több szponzora is kihátrált.

A lista harmadik helyén az amerikai harcművész Ronda Rousey áll 14 millióval, őt a NASCAR-autóversenyző Danica Patrick követi 13.9 millióval. A tízes rangsor többi helyén ismét teniszezők állnak: a tavaly WTA-világbajnok lengyel Agnieszka Radwanska 10.2, a dán Caroline Wozniacki 8, a friss Roland Garros-győztes spanyol Garbine Muguruza 7.6, a szerb Ana Ivanovics 7.4, a fehérorosz Viktorija Azarenka 6.6, míg a kanadai Eugenie Bouchard 6.2 milliót keresett.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)