Jump to content

Mi lesz veled Tiger Woods?

2015. 11. 26. 11:29

November 22-én nyilvánosságra hozták a férfi golfozók legfrissebb világranglistáját. Az élmezőnyben nem történt nagy változás, így Kevin Kisner került a rivaldafénybe, köszönhetően az RSM Classic-en aratott győzelmének. Mindeközben a legtöbb hetet világelsőként töltő Tiger Woods egyre lejjebb csúszik, a 14-szeres Major-bajnokot jelenleg a 400. hely környékén jegyzik csak.

Kisner pályafutása első PGA Tour tornagyőzelmét aratta, így végre sikerült számára az áttörés. Az amerikai golfozó a legutóbbi idényben többször állt a siker kapujában, ám mindannyiszor lemaradt a győzelemről, háromszor ráadásul playoff során. A múlt héten azonban sikerült az áttörés, így Kisner betört a legjobb 20 közé, jelenleg a 17. helyen rangsorolják. A 31 éves játékos kiváló helyezésének köszönhetően elindulhat a jövő évi Mastersen, ami számára álmai beteljesülését jeleni.

A világranglista élmezőnyében nagy változásról nem számolhatunk be, a mezőny továbbra is a „nagy hármas” hátát nézi. A Jordan Spieth, Jason Day, Rory McIlroy alkotta triumvirátus ráadásul kezd elszakadni az őket követőktől, Bubba Watson már közel négy pontos hátrányban a harmadik McIlroytól, ami komoly különbségnek tekinthető.

Ami Tiger Woodsot illeti, az egykori világelső jelenleg a 394. helyen áll, ami mondani sem kell, történelmi mélység számára.

Az aktuális világranglista első 10 helyezettje: 1. Jordan Spieth, 2. Jason Day, 3. Rory McIlroy, 4. Bubba Watson, 5. Justin Rose, 6. Rickie Fowler, 7. Henrik Stenson, 8. Dustin Johnson, 9. Jim Furyk, 10. Zach Johnson.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:telegraph.co.uk)