Jump to content

Golf: új világelsőt avattak

2015. 09. 22. 16:01

A sportág történetének mindössze harmadik ausztrál golfozójaként Jason Day számít hétfőtől a férfiak új világelsőjének. Day idén elképesztő formában játszik, a szezon során hétvégén immáron az ötödik tornagyőzelmét aratta.

Day öt tornagyőzelme közül négyet ráadásul július eleje óta gyűjtött be. Ez a tény is alátámasztja, hogy jelenleg az ausztrál golfozónál keresve sem találni jobb formában lévő játékost a mezőnyben. Day sikersorozata februárban kezdődött, amikor is megnyerte a Farmers Insurance Opent. Ezt követően kisebb hullámvölgy következett, nyolc soron következő tornája közül csupán kettőt zárt az első 10 között és volt két olyan versenye is, amelyen az első két nap után búcsúra kényszerült.

Az idény harmadik Major-tornáján a US Openen ugyanakkor már látható jelei voltak annak, hogy egyre jobb a formája, ezt egy 9. hellyel támasztotta alá. A szezon harmadik kiemelt versenyén, a British Openen 4. lett, ezt viszont csalódásként élte meg, viszont innentől kezdve egészen hihetetlen formába lendült és egy elképesztő sorozat vette kezdetét. Day elsőként megnyerte a Kanadai Nyílt Bajnokságot, majd 12. lett a Bridgestone Invitational viadalon, viszont megszerezte élete első Major-trófeáját (PGA Championship), majd megnyerte a FedEx Kupa rájátszásának első versenyét a The Barclays-t. Az ausztrál ezt követően 12. lett a Deutsche Bank-tornán, majd jött az újabb siker, mégpedig a rájátszás harmadik felvonásán, a BMW Championshipen, ahol utcahosszal verte a komplett mezőnyt.

Jason Day szezonbeli ötödik győzelmével hétfőtől világelsőnek számít, ausztrálként ezt előtte csupán a legendás Greg Norman és a pár évvel ezelőtt Masters-t nyerő Adam Scott mondhatta el magáról.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:abc.net.au)