Jump to content

Andy Murray komoly dilemmája

2015. 09. 22. 15:30

Igen komoly dilemmával találta szemben magát Andy Murray, a britek első számú teniszezője. A skót játékos vezéregyénisége a brit Davis Kupa csapatnak, vezérletével a válogatott egészen a döntőig verekedte magát. A gond csak az, hogy az évadzáró világbajnokság és a DK-finálé között mindössze két nap van, így nehézkessé válna a felkészülés, ami viszont fontos, ugyanis a Davis Kupát salakon, az idényzárót kemény pályán rendezik.

"A világbajnokságon kötelező részt vennie" - jelentette ki az ATP elnöke, Chris Kermode. - "Elvárjuk, hogy Andy, amennyiben teljesen egészséges, ott legyen a versenyen."

A szövetség tehát jelezte, számít Murray részvételére az év végi vb-n, ha a skót esetleg kihagyná azt, azzal valószínűleg sokakat magára haragítana és még büntetést is kapna. Murray dilemmája ugyanakkor érthető, hiszen a brit válogatott 37 év után jutott be a Davis Kupa fináléjába, ahol november 27. és 29. között a belga csapat lesz az ellenfele.

A világranglistán harmadik Murray-nek helyezésénél fogva a november 15. és 22. közötti vb-n is részt kellene vennie, ám amint a BBC-nek adott nyilatkozatában fogalmazott: egyelőre kérdéses az indulása. Leginkább azért, mert a világbajnokságot kemény pályán rendezik Londonban, míg a Davis Kupa belgiumi döntőjét salakon vívják. Murraynek így mindössze két nap állna rendelkezésére, hogy ezen a borításon játsszon a finálé előtt, ami még akkor is kevésnek tűnik, ha a skót idén pályfutása legjobb salakos szezonját tudhatja maga mögött.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:stevegtennis.com)