Jump to content

Birkózó-vb - Bácsi is búcsúzott, kvóta nélkül az első nap után

2015. 09. 08. 09:58

A kötöttfogásúak 75 kilogrammos kategóriájában szereplő Bácsi Péter első vigaszági meccsén kikapott a címvédő örmény riválisától, így kiesett a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság hétfői nyitónapján, melyen mellette Lőrincz Tamás és Kiss Balázs sem tudott olimpiai kvótát szerezni.

A 80 kilóban tavaly Eb- és vb-győztes Bácsi - aki két győzelem után az orosz olimpiai bajnok Roman Vlaszovtól kapott ki a nyolcaddöntőben - remekül kezdte az Arszen Dzsulfalakjan elleni csatáját. Egy perc sem telt el, amikor gyönyörű válldobással 4-0-ás előnyhöz jutott, majd a folytatásban is aktívan birkózott, riválisát két percnél intették is, ám a térdelőhelyzetből nem született újabb pont.

Simának tűnt ekkor a mérkőzés, ám 2:30 percnél Dzsulfalakjan villámgyorsan Bácsi mögé került, majd lent pörgetéssel próbálkozott. Bácsi hosszú másodpercekig jól védekezett, végül mégis átfordult, majd két-három másodperccel a szakasz vége előtt újra. Ezzel az örmény 6-4-re fordított, ráadásul kapott még egy pontot, miután Struhács György kapitány második pörgetéssel kapcsolatos reklamációját a videózás után elutasította a zsűri.

A pihenőt követő három percben tulajdonképpen eredménytelen tusakodás zajlott a szőnyegen, márpedig ez Dzsulfalakjannak kedvezett, aki 7-4-es sikerrel jutott tovább.

"Nagyon nehéz mit mondani. Egy ilyen szintű versenyzőnek mint Peti egyszerűen nem lehet 4-0-ás előnyt leadni" - mondta dühösen az MTI-nek Struhács György szövetségi kapitány.

Az olimpiai kvótához az első hatban kell végezni a vb-n, azaz az első napot riói kvalifikáció nélkül zárta a magyar csapat, mivel Lőrincz Tamás és Kiss Balázs már korábban kiesett.

A mai napon Krasznai Máté (59 kg), Korpási Bálint (71 kg), Szabó László (80 kg) és Lám Bálint (130 kg) lesz érdekelt a világbajnokságon.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:wrestlingarena.com, hatharom.com)