Jump to content

Tenisz - Wawrinka már negyedik, Nadal még a tízben

2015. 06. 08. 10:00

A francia nyílt bajnokságon vasárnap győztes Stan Wawrinka a kilencedikről a negyedik helyre lépett előre a férfi teniszezők világranglistáján, amelyet párizsi veresége ellenére változatlanul a szerb Novak Djokovic vezet. A legfrissebb ranglistán az első tízben Rafa Nadal vesztette a legtöbb helyezést, a Roland Garros kilencszeres bajnoka a hetedikről a tizedik pozícióba esett vissza.

Wawrinka a Roland Garros döntőjében négy szettben győzte le a világelső Novak Djokovicot, előtte pedig honfitársát, Roger Federert verte. Utóbbi a második helyen áll a legfrissebb ranglistán, a svájcit a skót Andy Murray követi, akit éppen Djokovic vert a négy között Párizsban.

Az első tíz között több változás is volt, a cseh Tomas Berdych a negyedikről a hatodikra esett vissza, a spanyol David Ferrer egy pozíciót javítva immáron a hetedik, míg a kanadai Raonic a hatodikról a nyolcadik helyre esett vissza. A legnagyobbat Rafa Nadal rontott korábbi pozícióján, a Roland Garrosra címvédőként érkező, ám pályafutása legrosszabb salakos idényét maga mögött tudó spanyol klasszis a Garros előtt még hetedik volt, ám jelenleg csak a tizedik helyn áll.

A legjobb magyar, Fucsovics Márton jelenleg a 166. a világranglistán.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:cnn.com)