Jump to content

Tenisz: Babos a top-10-ben!

2015. 06. 08. 09:39

Lehet, hogy Babos Tímea számára csalódást jelentett a hétvégén befejeződött Roland Garros, ám a magyar játékos hétfőn azért mégis örülhetett egy kicsit, persze amennyiben utána nézett a legfrissebb világranglistáknak. Babos ugyanis párosban bekerült a legjobb tíz közé, igaz egyesben tíz helyet rontott, de még így is a legjobb 100 között jegyzik.

Babos Tímea egyesben tíz helyet rontva a 91. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, de párosban egy helyet előrelépett, így már tizedik. Babos párosban már a májusi 11. helyével is a valaha volt legjobb magyar eredményt érte el, így a mostani 10. helye új rekord.

Az egyes rangsort óriási fölénnyel a vasárnap zárult francia nyílt bajnokságon győztes Serena Williams vezeti. Az amerikai játékos előnye jelenleg 4421 pont a negyedik helyről a másodikra előrelépő cseh Petra Kvitovával szemben. Williams döntőbeli ellenfele, a cseh Lucie Safarova a két héttel ezelőtti 13. hely után most a hetedik, míg a Párizsban elődöntős, magyar származású svájci Timea Bacsinszky kilenc pozíciót javítva a 15. helyen áll.

A Roland Garros nagy vesztese a címvédőként már a nyolcaddöntőben búcsúzó orosz Marija Sarapova, aki a másodikról visszacsúszott a negyedik helyre, és a tavaly elődöntős kanadai Eugenie Bouchard, aki ezúttal már az első fordulóban kiesett, s emiatt a kiszorult az első tízből a WTA rangsorában.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:tenisz.hu)