Jump to content

Kozák Danuta visszavágott Kárász Annának

2015. 06. 08. 10:24

Kozák Danuta K-1 200 méteren visszavágott Kárász Annának az ötszáz méteren elszenvedett vereségért, míg K-2 200 méteren győzött a Kárász, Vad duó a szegedi 1. világbajnoki válogatóverseny zárónapján. A férfi kenusoknál duplázni tudott Korisánszky Dávid, míg a kajakosoknál K-2 500 méteren is nyert Kammerer Zoltán és Szalai Tamás párosa.

„Hogy érzek-e elégtételt a kétszázas győzelmem miatt? Csak egy kicsit, az ötszázat mindenképpen szeretném visszaszerezni. Kellett ez a kis pofon, mert a sikeres 2014-es idény után úgy tűnik, eltűnt belőlem a tűz. Ez a kétszázas pálya kellőképpen dühös volt ahhoz, hogy megnyerjem a versenyt. Jó volt a rajtom, és bár Anna elém tette a hajó orrát, vissza tudtam verni a támadását” – így írta le Kozák Danuta a K-1 200 méter fináléját, amelyben a harmadik helyen zárt háromszoros olimpiai bajnokunk, Douchev-Janics Natasa.
„Most nagyon értékelem ezt az érmet is, ez lesz a kedvencem – viccelődött némi öniróniával a versenyző, aki szombaton a K-2 500 méteres döntőben kétszáz méter megtétele után leállt. – Szeretném magamra vállalni a tegnapi történetet, én hibáztam és ezzel nagyon megbántottam Katit. Szombaton még nem tudtam erről beszélni, mert szégyelltem magam, a miértekről nem nyilatkoznék, de ott abban a pillanatban nem volt benne az agyamban, hogy mit teszek. A versenyt követően Kati csak annyit mondott, koncentráljak az egyesre, ezért visszaléptünk a kétszáz párostól.”
Amely számban a világbajnoki címvédő Kárász Anna és Vad Ninetta diadalmaskodott a Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina, valamint a Hagymási Anita, Hagymási Réka duó előtt.
Férfi kajakban az ötszáz méterek kerültek terítékre. Egyesben Kugler Attilát, aki Bogár Gáborra koncentrált a verseny során, meglepte Noé Milán, aki a nevető győztes lett.
K-2 500 méteren az ezer méteres válogatót nyerő Kammerer Zoltán, Szalai Tamás páros győzött a győri Hérics Dávid, Somorácz Tamás, valamint a világbajnoki ezüstérmes Dombi Rudolf, Boros Gergely kettős előtt.
A kenusoknál C-1 és C-2 500 méteren is Oláh Tamás tanítványai nyertek: Korisánszky Dávid az egyes siker után az állatorvosin vizsgáira készülő Ballér Tamással párosban is begyűjtötte a győzelmet – többek között a Hajdu Jonatán, Khaut Kristóf párost megelőzve.
Női kenusaink C-2 500 méteren rugaszkodtak neki és bár egyesben Lakatos Zsanett nem úgy szerepelt, mint az elmúlt években, az egyéniben győztes Takács Kincsővel így is behúzták a győzelmet.
A nap végén az 5000 méteres futamokra rendezték meg, amelyben a női kajakosoknál Medveczky Erika nyert Bodonyi Dóra és Bara Alexandra előtt, kenuban Vajda Attila, Varga Dávid és Kövér Márton lett a sorrend, míg férfi kajakban Kammerer Zoltán, Pauman Dániel és Solti László állhatott fel a dobogóra.

(Forrás:sportrajongo.hu;mkksz.hu/Fotó:mti;sport365.hu)