Jump to content

Roland Garros: kialakult az elődöntők párosítása

2015. 06. 04. 10:52

Tegnap mind a férfiaknál, mind a nőknél kialakult a legjobb négy mezőnye a francia nyílt teniszbajnokságon, a Párizsban zajló Roland Garroson. A hölgyeknél Serena Williams-Bacsinszky Tímea, Ana Ivanovic-Lucie Safarova mérkőzéseket rendeznek az elődöntőben, míg az uraknál Djokovic-Murrayvel, Wawrinka pedig Tsongával játszik a döntőbe kerülésért.

Serena Williams a mostanit megelőző három körben egyaránt döntő játszmára kényszerült, ezúttal viszont két szettben sikerült legyőznie Sara Erranit, aki így továbbra is nyeretlen az amerikai ellen. A magyar származású, svájci színeket képviselő Bacsinszky Tímea folytatva bravúros menetelését búcsúztatta a szintén meglepetésemberként számon tartott Alison Van Uytvanckot.

A nap leginkább várt mérkőzésén, a Novak Djokovic - Rafael Nadal párharcon magas színvonalú ütésváltásoknak lehettünk szemtanúi, ugyanakkor az elmúlt időszakban indiszponált spanyol játékos nem tudta izgalmassá tenni a találkozót, a szerb világelső lenyűgöző teniszére neki sem volt ezúttal ellenszere.

A férfi ágon a másik negyeddöntőben David nem bírt Andy Murrayvel, aki viszonylag simán verekedte túl magát a spanyolon. A folytatásban azért jobban kell figyelnie a skótnak, ugyanis Ferrer a harmadik szett végén meccslabdáról mentette a mérkőzést a negyedik játszmára, jóllehet ezt követően a skót jobban koncentrált és „behúzta” a meccset.

Női egyes negyeddöntő:

S. Williams (amerikai, 1.)–Errani (olasz, 17.) 6:1, 6:3

Bacsinszky (svájci, 23.)–Van Uytvanck (belga) 6:4, 7:5

Férfi egyes, negyeddöntő:
Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 6.) 7:5, 6:3, 6:1
Murray (brit, 3.)–Ferrer (spanyol, 7.) 7:6, 6:2, 5:7, 6:1

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dailymail.co.uk)