Jump to content

Nadal: nem a világ vége, hogy kikaptam

2015. 06. 04. 11:45

Rafael Nadal tegnap életében másodszorra kapott ki a Roland Garroson, miután a világelső szerb Novak Djokovic 7-5 6-3 6-1 arányban legyőzte a 9-szeres Garros-bajnokot. Nadal 72. mérkőzésén mindössze második vereségét szenvedte el a salakos szentélyben és bár sokan temetik az idei szezonban eddig mutatott játéka, valamint a Djokovic elleni negyeddöntős vereség miatt, ő úgy gondolja, hogy nem jött még el a világ vége, ez is csak egy vereség, semmi több, amiből föl fog állni.

"2009-ben is vesztettem és nem jött el a világ vége, most is kikaptam és most sem érzem úgy, hogy itt lenne a vég. Remélem jövőre visszatérhetek és lesz még lehetőségem arra, hogy ismét nyerjek itt." - mondta Nadal a világelső szerbtől való veresége után.

Nadal sima három szettben kapott ki, igazán csak az elsőben játszott nagyon jól, ott is 0-4 után. Djokovic hallatlan önbizalommal teniszezett és persze olykor a szerencse is mellé állt. Az 1987-es wimbledoni bajnok, Pat Cash szerint Djokovic teljesen megérdemelten nyert, a statisztikák is azt mutatták, hogy a szerb lényegesen jobb volt az összecsapás során. Az egyik legérdekesebb adat az volt, amely megmutatta, hogy a szerb 23 tenyeres nyerőt ütött, szemben a spanyol három nyerőjével szemben, mindezt salakon, Nadal kedvenc borításán. Djokovic végig kézben tartotta a mérkőzést és immáron legutóbbi hét Nadal elleni meccséből a hatodikat nyerte meg.

"Nem nagy meglepetés, hogy kikaptam, főleg azok után, amilyen szezont produkáltam idén salakon - mondta Nadal, aki a szezon során csupán egy tornát nyert meg, ráadásul tíz év után először nem jegyzik az első 5 között a világranglistán. A spanyol klasszis szerint a gondot az okozta, hogy jóval kevesebb mérkőzést játszott és a Djokovic elleni mérkőzése nagyon korán jött. Valóban, idén már a negyeddöntőben összefutottak, a sorsolás szeszélyének, pontosabban Nadal világranglistás helyezésének köszönhetően.

"Igazából boldog vagyok ahogy játszottam, nem voltam rossz formában, ám ez Novak ellen kevés. Jó meccset játszottam, nem játszottam alárendelt szerepet, de a győzelemre nem volt esélyem" - mondta önkritikusan Nadal a mérkőzés után.

A két gigász 44. alkalommal játszott egymással, Djokovic azon túl, hogy az utolsó hét meccsükből hatot megnyert Grand Slam tornán az utóbbi öt alkalomból most nyert csak először a spanyol ellen.

Rafael Nadal tehát búcsúzott a Roland Garrostól, ám megígérte, hogy visszatér és jövőre megpróbálja megszerezni a 10. RG-címét. Addig is készül a füves pályás idényre, saját bevallása szerint ott lesz majd Stuttgartban és Queen's-i tornán is, na meg természetesen Wimbledonban.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:cbc.ca)