Jump to content

Nadal-Djokovic álommeccsel folytatódik a Roland Garros

2015. 06. 03. 11:55

A mai napon rendezik a francia nyílt bajnokság, a Roland Garros slágermérkőzését, a Nadal-Djokovic párharcot. Az összecsapás a sorsolás szeszélye folytán már a nyolc között létrejött, pedig túlzás nélkül állítható, hogy döntőnek beillő ütközet várható a két gigász között.

Nadal pályafutása legrosszabb salakos idényét tudhatja maga mögött, februárban Rióban az elődöntőig jutott, majd diadalmaskodott Buenos Airesben - igaz, csak top 50-en kívüli ellenfelei voltak -, aztán Monte-Carlóban elődöntős, Barcelonában nyolcaddöntős, Madridban döntős, Rómában pedig negyeddöntős volt. Így kedvenc borításán, melyen 65 címéből 46-ot szerzett, idén csupán egy versenyt nyert, és a világranglistán pedig tíz év után kicsúszott az első ötből.

A spanyollal szemben Djokovic elképesztő formában van, fantasztikus észak-amerikai idény után jött át az európai salakra: megnyerte az Indian Wells-i és a miami keménypályás szupertornát, majd Monte-Carlóban és Rómában sem talált legyőzőre. A szerb játékos sorozatban 22 mérkőzést nyert meg, és legutóbb február 28-án, a dubaji döntőben, Roger Federertől kapott ki. Így június 7-én megvalósulhat idei fő célja: begyűjtheti a gyűjteményéből még hiányzó GS-serleget, igaz ehhez először le kell győznie "Párizs királyát", a Garroson pályafutása során eddig csupán egy vereséget elszenvedő Nadalt.

A két klasszis utoljára a Garroson a tavalyi döntőben találkozott egymással, akkor a spanyol nyert, ám az előjelek ezúttal nem feltétlenül az ő sikerét ígérik. Nadal és Djokovic 2013-ban is összefutott egymással a párizsi szentélyben, akkor az elődöntőben vívtak maratoni csatát, melyet végül 4 óra és 37 percnyi játékot követően a későbbi győztes Nadal nyert meg 6-4, 3-6, 6-1, 6-7(3), 9-7 arányban.

Nadal 39 mérkőzés óta veretlen Párizsban, Djokovic pedig 26 mérkőzéses veretlenségi szériát tudhat maga mögött. Hogy kinek a sorozata szakad meg a mai napon, az kiderül délután, amikor a két gigász összecsap egymással a Philippe-Chatrier pályán.

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:dhakatribune.com)