Jump to content

Hosszú: soha nem szedtem teljesítménynövelő szereket

2015. 05. 26. 12:19

Soha nem szedtem teljesítménynövelő szereket, és szentül vallom, nincs az a pénz, hírnév, nincs az a győzelem, ami visszaigazolná: megérte eladni a lelkemet - jelentette ki Hosszú Katinka úszó. Mint ismert, a világ- és Európa-bajnok magyar klasszist pár napja a tekintélyes Swimming Word Magazine egyik publicisztikájában egy korábbi úszó gyanúsította meg azzal, hogy doppingol.

Hosszú, egy ügyvédei által jóváhagyott nyilatkozatot olvasott fel keddi sajtótájékoztatóján jelentős médiaérdeklődés mellett.

"Azt mindenesetre itt és most kijelentem, hogy a megfelelő időben és helyen személyesem fogom megmondani Mr. Barrett-nek: súlyosan tévedett, durván megsértett - és ezzel együtt a sportnak is kárt okozott. Vádjai teljesen hamisak, azt pedig maga is beismerte, hogy semmiféle bizonyítékkal nem rendelkezik." - mondta a 26 éves sportoló jelezve, mostantól kezdve egy jogászokból álló csapat viszi tovább az ügyet, amely egy korábbi úszó, a kanadai Casey Barrett által publikált írással indult el.

"Hatéves koromtól úszom versenyszerűen - az, hogy nagyszerű sikereket értem el imádott sportágamban, egyszerre köszönhető a kemény munkának, a kiváló edzésmódszereknek, valamint a családom, a barátaim és a szponzoraim támogatásának" - nyilatkozta Hosszú, leszögezve:

"Teljesen idegen tőlem a csalás. Viszont az is, hogy egy vállrándítással intézzem el, ha egy általam egyáltalán nem ismert illető megpróbálja tönkretenni a hitelességemet, a saját önző érdekei miatt."

A tavaly a nemzetközi szövetség által az év úszónőjének választott Hosszú kiemelte, hogy a cikk megjelentetésével kapcsolatba hozhatók közül soha, senki, semmilyen formában nem kereste meg sem őt, sem edzőit a publikálás előtt. "Nem érdeklődtek az edzésmódszereimről, hogy hány órát töltök naponta a medencében, milyen az étrendem, milyen szigorú szabályrend szerint táplálkozom, kizárandó annak a lehetőségét, hogy bármilyen tiltott szer a szervezetembe kerüljön" - olvasta Hosszú.

"Nem tudok eléggé hálás lenni honfitársaim, szurkolóim és a Magyar Úszó Szövetség kiállásáért - és azt kérem, továbbra is legyenek mellettem, különösen most, hogy Casey Barrett azt írta, a teljesítményem egyedüli magyarázata a doppingolás lehet." - állt a nyilatkozatban.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:fashionfave.com)