Jump to content

Roland Garros: megvan Babos ellenfele

2015. 05. 22. 14:11

Babos Tímea a 11. helyen kiemelt Angelique Kerberrel találkozik a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában, legalábbis a sorsolás után ez derült ki. Kerber azonban a hírek szerint hétsérüléssel bajlódik és egyáltalán nem biztos, hogy rendbe jön a torna rajtjáig.

A vasárnap kezdődő viadal szervezői pénteken készítették el a sorsolást. A világranglistán 83. magyar játékosnak nem lesz könnyű dolga, ugyanis Kerber 2012-ben negyeddöntős, a legutóbbi két alkalommal pedig nyolcaddöntős volt a Roland Garroson.Babos korábban kétszer találkozott Kerberrel: a 2012-es londoni olimpián 6:1, 6:1-re, majd néhány héttel később Cincinnatiben 3:6, 6:1, 6:2-re nyert a német játékos.

A WTA rangsorában 11. Kerber idén két tornán, Charlestonban és Stuttgartban diadalmaskodott. Péntek délután azonban játék nélkül fel kellett adnia elődöntőjét Nürnbergben – ahol címvédőkéntszerepelt –, mert a hátát fájlalta. Egyelőre kérdéses, hogy Párizsban vállalja-e a játékot.

Babos női párosban a francia Kristina Mladenovic, vegyes párosban pedig az osztrák Alexander Peya oldalán lesz érdekelt a francia fővárosban.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:sport.hr24.hu)