Jump to content

Fucsovics Márton: Háromból egy pipa

2015. 05. 19. 23:36

Hazánk első számú férfi teniszezője, Fucsovics Márton (168.) kedden felnőtt pályafutása során kilencedik alkalommal állhatott rajthoz egy Grand Slam-torna selejtezőjében. Fucsovics a párizsi Roland Garroson próbálkozhat a hőn áhított főtáblára jutás érdekében, melyhez három győzelem szükséges.

Marci a Kenny De Schepper (141.) felett aratott 6:3 6:3-as diadalával tette meg az első lépést célja elérése felé.

Fucsovics az eredmény alapján látszólag simán búcsúztatta ellenfelét, azonban ha jobban beleássuk magunkat a különböző gémek alakulásába, rögvest más képet kapunk.

Amennyiben egy picit is jobban sáfárkodik az esélyeivel a francia rivális, könnyedén a maga javára billenthette volna a mérleg nyelvét az első játszmában. Míg a langaléta De Schepper mind a kilenc bréklabdáját elszalasztotta, addig a nyíregyházi fiú az első sanszával élni tudott, a pontosságának köszönhetően pedig előnnyel fordulhatott a második szettre. Vélhetően a sok elpuskázott lehetőség rányomta a bélyegét a balkezes francia versenyző ezt követő játékára, aki innentől kezdve kénytelen volt megelégedni az alárendelt szereppel, ugyanis a találkozó hátralévő részében Marci akarata érvényesült.

Honfitársunk a második körben a világranglistán közvetlenül mögötte helyet foglaló Taro Daniel (169.) ellen folytathatja szereplését.

A 22 éves japán teniszező az első fordulóban bravúros teljesítménnyel parancsolt megálljt Dustin Brownnak (102.). A német játékos felülmúlásából kellő önbizalmat és erőt meríthetett a Valenciában tréningező Taro, akinek négy tornagyőzelem fűződik a nevéhez. A Jose Altur kezei alatt dolgozó fiatalember a tavalyi US Openen már belekóstolhatott egy Grand Slam viadal főtáblájának légkörébe, reményeink szerint ezúttal Fucsovics is a saját bőrén tapasztalhatja majd ezt az érzést.

(Fotó: tenisz.hu)