Jump to content

Nadal: Már nem vagyok olyan jó, mint voltam

2015. 05. 13. 10:20

A férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján Rafael Nadal tíz év után először nincs a legjobb öt között, idén pedig már négyszer szenvedett vereséget salakos borításon. A közelgő Roland Garroson címvédőként induló spanyol klasszis maga is elismerte, hogy jelenleg nincs csúcsformában, ám ennek ellenére nem tervezi lecserélni a stábját.

Rafael Nadal a héten zajló római teniszviadalon nyilatkozott és terémszetesen a legtöbb kérdést jelenlegi formájával kapcsolatban kapta. A spanyolok egykori világelsője beismerte, hogy egy évtized után már nem tartozik a sportágat uraló teniszezők közé.

„Ma nyilvánvalóan nem vagyok olyan jó, mint voltam. Nem nyerek annyi meccset, de az élet megy tovább” – mondta a jelenleg zajló római torna címvédője, aki tavaly év végi csuklósérülése és vakbélműtéte után próbál visszatalálni a csúcsformájához.

A 14-szeres Grand Slam-bajnok spanyol salakkirály az idén már négyszer kikapott kedvenc borításán, amire 2003 óta nem akadt példa. A top 5-ből tíz év után kicsúszott, a legfrissebb világranglistán jelenleg a hetedik helyen álló sztár ugyanakkor elutasította azt a felvetést, hogy le kellene váltania edzőjét – és nagybátyját –, Toni Nadalt.

„Ha nem mennek rendjén a dolgok, az azért van, mert én nem játszom jól, nem pedig az edző miatt. Sosem rúgnám ki Tonit, aki sokkal inkább a nagybátyám, mint a trénerem.”

A 28 éves mallorcai játékos – aki szerdán a török Marsel Ilhan ellen kezd Rómában – hozzátette, nem fog a pillanatnyi formája alapján változtatni a stábján, amellyel karrierje kezdete óta együtt dolgozik.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:cbc.ca)