Jump to content

Tenisz: Babos egyesben és párosban is javított

2015. 05. 04. 11:00

Elképesztő hetet tudhat maga mögött Babos Tímea. A legmagasabban jegyzett magyar teniszező a múlt héten Marrákesben párosban tornagyőztes, egyesben pedig döntős volt. A magyar játékos a kiváló eredményeknek köszönhetően világranglistás helyezésén is javított, párosban egy, egyéniben pedig nyolc helyet lépett előre.

Babos Tímea a WTA által nyilvánosságra hozott legfrissebb világranglistán a párosok között a 18.-ról a 17. helyre lépett előre, míg egyesben a múlt heti 86. hely után jelenleg a 78. helyen áll. Mint ismeretes Babos Kristina Mladenoviccsal az oldalán a marrákesi torna páros versenyének a döntőjében 1 óra 19 perc alatt nyert a Laura Siegemund, Marina Zanevszka német-ukrán duó ellen. Az első szett mindössze 21 percig tartott, míg a második már jóval kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, mintkét oldalon több brékkel. A játszmát lezáró rövidítésben csaknem végig az ellenfél volt előnyben, ám végül mégis Babos és társa ünnepelhetett.
"Nyilván egy ilyen egyéni után nem könnyű felállni és játszani. Kiki nagyon fair volt, jól tudunk együtt játszani" - nyilatkozta honlapján a magyar játékos, aki 2013 után másodszor diadalmaskodott Marokkóban. "Örülök az újabb WTA-tornagyőzelemnek. Ez egy újabb pici lépés a célunkhoz, a világbajnoki szerepléshez."
A párosban aratott diadal után Babosra még várt az egyéni döntő, érdekes, hogy a fináléig vezető úton többek között párostársát, Mladenoviccsot is le kellett, hogy győzze a magyar klasszis. Babos a döntő első játszmájában 3:2 után elvette ellenfele adogatójátékát, majd 5:2-re elhúzott, onnan viszont sorozatban öt gémet veszített úgy, hogy közben öt játszmalabdája volt, így az ukrán jutott szettelőnyhöz. A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, előbb Babos került helyzeti előnybe egy brékkel, majd egy jó periódussal már ismét a világranglista-25. Szvitolina vezetett. A játszma és ezzel a mérkőzés is rövidítésben dőlt el az ukrán teniszező javára. A csata 1 óra 49 percig tartott.
"Nagyon kemény meccs volt a mai is, 42 fokban... Sajnos fontos helyzetekben nem úgy működött az agyam és a lábam, ahogy egész héten. Kicsit fáradtabb voltam... - nyilatkozta honlapján Babos. - Természetesen ez nem kifogás, csak tény. Szép hét volt ez így is! Mindent megtettem a győzelemért, minden egyes mérkőzésemen."
A 21 éves magyar játékos pályafutása második fináléját játszotta. Az elsőnél, 2012-ben sikerrel járt, akkor megnyerte a monterreyi tornát.

A női világranglistát változatlanul - egyhuzamban immár 115. hete - az amerikai Serena Williams vezeti.


(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:tenisz.hu)