Jump to content

Tenisz: Nadal meggyőző játékkal kezdett Monte-Carlóban

2015. 04. 15. 15:37

A nyolcszoros bajnok Rafael Nadal és a címvédő Stan Wawrinka is továbbjutott a nyolcaddöntőbe szerdán a 3.83 millió dollár (1.076 milliárd forint) összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztornán. Az idén csak egy kisebb tornát nyerő spanyol játékos a szabadkártyás francia Lucas Pouille-t verte bő óra alatt, míg a svájci Wawrinka úgy búcsúztatta a salakspecialista argentin Juan Monacót, hogy az első 20 pontból 15 az övé lett.

Nadal 2005 és 2013 között összesen kilenc döntőt játszott Monte-Carlóban, ebből nyolcat megnyert, döntőben csak Novak Djokovic tudta legyőzni két évvel ezelőtt. A spanyolok egykori világlelsője tavaly meglepetésre már a negyeddöntőben kiesett miután 7-6, 6-4 arányban kikapott honfitársától és jó barátjától, David Ferrertől. Nadal a következő körben a Troicki-Isner mérkőzés győztesével találkozik és a rákövetkező körben akár jöhet újra David Ferrer.

Ami Stan Wawrinkát illeti, a svájci már tisztában van azzal, hogy a bolgár Dimitrovval játszik a 3. körben, utóbbi 6-3, 6-4-re verte Fabio Fogninit. Szintén ott van a nyolcaddöntőben a svájci Roger Federer aki a francia Chardy-t verte sima két szettben, ellenfele pedig a Monfils-Dolgopolov csata nyertese lesz majd. A világelső Novak Djokovic is az osztrák Andreas Haider-Maurerrel találkozik legközelebb, aki meglepetésre legyőzte - igaz három végtelenül szoros szettben - az ausztrál Tomicot.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dailymail.co.uk)