Jump to content

Golf: Jordan Spiethé a zöld zakó

2015. 04. 13. 08:45

A mindössze 21 éves Jordan Spieth győzelmével ért véget a férfi golfozók idei első Major-tornája, a US Masters. A 21 éves amerikai játékos parádés négy napot produkált, a korábbi világelső Tiger Woods sokáig megdönthetetlennek hitt rekordját beállítva, 270 ütéses eredménnyel szerezte meg élete első zöld zakóját.

Spith sikerének voltak előjelei, a fiatal játékos ugyanis idén remek formában játszott. A tavalyi kiírás második helyezettje két nap után öt ütéssel vezetett, előnyét pedig magabiztosan tartotta egészen a négynapos viadal végéig. Spieth a verseny történetének második legfiatalabb győztese lett Tiger Woods mögött, aki 1997 óta tartja a korrekordot a Mastersen, ráadásul az újdonsűlt bajnok a legendás játékos 270 ütéses tornarekordját is be tudta állítani.

Spieth bravúrját az is növeli, hogy rajt-cél győzelmet aratott, ráadásul három ütéssel közelebbre egyik riválisa sem tudott kerülni hozzá. Spieth a Masters négy napja során összesen 28 lyukat teljesített az elvártnál egy ütéssel kevesebből, ennyi birdie-t pedig korábban senki sem jegyzett még Augustában.

Spieth a győzelméért 1.8 millió dollárt kapott, a világranglistán pedig a második helyre lépett előre. A tornán Justin Rose és Phil Mickelson zárt másodikként együttállásban, míg a világelső Rory McIlroy a negyedik, a hosszú kihagyás után visszatérő Tiger Woods pedig a 17. helyen zárt.
(Forrás:sportrajongo.hu,mti/Fotó:bleacherreport.com)