Jump to content

Öttusa-vk: Földházi Rómában térhet vissza

2015. 04. 07. 18:24

Nyolc magyar öttusázó vesz részt a szerdán kezdődő római világkupaversenyen. A magyar szövetség beszámolója szerint a válogatott tagja többek között az a Földházi Zsófia, aki hosszú sérüléséből tér vissza.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Kovács Sarolta, Földházi, Alekszejev Tamara és Réti Kamilla már el is utazott az olasz fővárosba, Marosi Ádám, Kasza Róbert, valamint Demeter Bence és Demeter Gergely pedig szerdán kel útra.

A szeptemberben térdműtéten átesett Földházival a szakvezető eredetileg azt beszélte meg, hogy az április-május fordulóján esedékes kecskeméti világkupán állhat először rajthoz, de mivel egy ideje már teljes értékű edzésmunkát végzett, illetve versenyhelyzetben is tesztelte magát, úgy döntöttek, hogy a római vk-fordulót is bevállalhatja. Ennek azért van jelentősége, mert két vk-szerepléssel már van esély bejutni a sorozat döntőjébe, ahonnan az első helyezett olimpiai kvótához jut.

A magyarok az idei első két vk-versenyen érem nélkül maradtak, de Marosi és Demeter Bence a másodikon, Kairóban biztatóan szerepelt: előbbi hetedik, utóbbi nyolcadik lett. Ugyanott Kovács Sarolta 17. volt. A februári nyitányon, a floridai Sarasotában Kasza és Demeter Gergely jutott döntőbe, ahol a 25., illetve a 35. helyen végeztek.

Rómában szerdán és csütörtökön a selejtezőket rendezik, majd a döntők következnek pénteken és szombaton. A magyarok a vegyes váltóban nem indulnak.

A vk a római verseny után Kecskeméten folytatódik. A negyedik verseny után júniusban, Minszkben lesz a sorozat döntője.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:sport365.hu)