Jump to content

Serena sorozatban harmadszor győzött Miamiban

2015. 04. 05. 09:24

Serena Williams a várakozásoknak megfelelően legyőzte Carla Suárez Navarrót az 5,381 millió dollár összdíjazású, kemény pályás miami tenisztorna női versenyének döntőjében, és így elkönyvelhette nyolcadik bajnoki címét a floridai helyszínen.

A világelső a találkozó toronymagas esélyeséhez méltóan meggyőzően kezdte az összecsapást, egy cseppnyi sanszot sem engedélyezett riválisának a kibontakozásra, ugyanis rövid labdamenetekre törekedve mindvégig kezdeményező, támadó felfogásban játszott. Ez a stílus pedig látszólag nem igazán ízlett Navarrónak, aki eleinte jobbára vetélytársa hibáiból fakadóan tartani tudta a lépést, 2:2-es állást követően azonban Serena már nem engedte szóhoz jutni őt. A teljesen reménytelen helyzetben lévő spanyol játékos a második játszmában hitehagyottá vált, a fiatalabbik Williams testvér pedig ezt kihasználva bármiféle megerőltetés nélkül, könnyűszerrel győzött 6:2 6:0 arányban.

Patrick Mouratoglou tanítványa a párharc egész része során érvényesítette az akaratát, játéka nem hagyott kívánnivalót maga után. Az amerikai hölgy pályafutása egyik, ha nem a legsimábban megnyert fináléjában aratott sikerével immáron 66-szoros tornagyőztesnek vallhatja magát.

(pd, szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:usatoday.com)