Jump to content

Tenisz: Kiesett Nadal és Sahrapova Miamiban

2015. 03. 30. 12:33

Magasan rangsorolt sztárok és korábbi világelsők is idejekorán búcsúztak a Miamiban zajló ATP 1000-es mesterversenyen illetve kiemelt premier női tornán. Nincs már versenyben Rafael Nadal és Maria Sharapova sem.

A korábbi világelső és kilencszeres Roland Garros bajnok Rafael Nadal honfitársával, Fernando Verdascóval csapott össze a harmadik fordulóban, és bár úgy tűnt, hogy az elveszített első szett után a maga javára fordíthatja a mérkőzést, a döntő szettben alulmaradt a kiválóan teniszező Verdascóval szemben - aki nem mellesleg sorozatban másodszor győzte le a korábbi világelső spanyolt.

Nadal a mérkőzés után elmondta, hogy kissé fáradtabb volt a kelleténél, nem érezte úgy, hogy jól ütné a labdát, a fontos pillanatoknál pedig tőle szokatlan módon ideges volt, ezért kapott ki. Pedig a Miami ezres torna megfelelő önbizalom növelő versenynek számíthatott volna a rövidesen kezdődő - és Nadal számára roppant fontos - salakszezon előtt.

Szintén búcsúzott a születésnapját ünneplő Stan Wawrinka, aki két tie-breakes szettben kapott ki Adrian Mannarinótól. Tomas Berdych meccslabdáról fordított Bernard Tomic ellen, a Monfils-Tsonga francia rangadót pedig előbbi nyerte sérülésből visszatérő honfitársa ellen.

A hölgyeknél Maria Sharapova kiesése okozta a legnagyobb meglepetést, hiszen a korábbi világelső orosz a rosszul sikerült Indian Wells-i verseny után ezúttal Miamiban is búcsúzott a harmadik fordulóban a szabadkártyás Daria Gavrilova ellen. Szintén nincs már versenyben Ana Ivanovic, aki Sabine Lisickitől szenvedett vereséget, míg Victoria Azarenka az olasz Flavia Pennettától kapott ki.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:theguardian.com)