Jump to content

Gyász: Eltemették Camille Muffat úszónőt és szerencsétlenül járt társait

2015. 03. 26. 15:57

Csütörtökön örök nyugalomra helyezték Camille Muffat olimpiai bajnok úszónőt és Alexis Vastine olimpiai bronzérmes ökölvívót Franciaországban. A két sportoló és további 8 ember március 9-én hunyt el egy helikopter balesetben, miközben egy reality tévéműsort forgattak Argentínában.

Családtagok, barátok és versenytársak, valamint több száz ember kísérte utolsó útjára a 25 évesen elhunyt francia olimpiai bajnok úszónőt, Camille Muffat-t. A londoni olimpia 400 méteres gyorsúszásának győztese 3 hete halt meg egy szerencsétlen balesetben, amikor egy túlélő show-t forgatott Argentínában. Muffat mellett két további híres francia sportoló, valamint a stáb 7 tagja vesztette életét a két helikopter összeütközésekor.

Muffat nizzai temetésén a család és barátok mellett megjelent szinte minden francia úszó, többek között a baleset idején szintén Argentínában tartózkodó Alain Berarnd, továbbá Yannick Agnel és Laure Manadou is.

Alexis Vastine olimpiai bronzérmes ökölvívó temetését Pont-Audemerben tartották, ahol a családtagok és barátok mellett szintén rengeteg gyászoló jelent meg, köztük számtalan francia olimpikon sportoló.


(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotók:zimbio.com,lexpress.com)