Jump to content

Tenisz: Babos főtáblára jutott, de kikapott a visszatérő sztártól

2015. 03. 25. 22:04

Hatalmas bravúrral főtáblára jutott a Miamiban zajló női tenisztornán Babos Timea, ám első fordulós mérkőzését elveszítette az egykori Roland Garros-elődöntős Nicole Vaidisovával szemben.

A világranglista 87. helyén álló magyar teniszezőtől már az is óriási teljesítmény volt. hogy feljutott a világ egyik legfontosabb tenisztornájának főtáblájára: a Miami versenyt ötödik Grand Slam tornaként is szokták emlegetni.

Az első fordulóban azonban rég nem látott ellenfél várt rá: azzal a cseh Nicole Vaidisovával játszott Timi, aki egykoron a világranglista 7. helyéig is jutott, és elődöntőt játszott többek között a Roland Garroson is. Az egykori világsztár fiatalon és váratlanul vonult vissza, majd férjhez ment Radek Stepanekhez. A szögre akasztott ütő és a házasság már a múlté: a még mindig csak 25 éves cseh teniszező válása után az elmúlt hónapokban újra próbálkozik és kisebb versenyeken szép sikerekkel próbál visszatérni az élmezőnybe. A még mindig csak 328. helyen álló Vaidisova szabadkártyával indulhatott el a Miami tornán, ahol végül 6/1 7/6-ra győzte le Babost az első fordulóban.

Vaidisova következő ellenfele a harmadik kiemelt, múlt hétvégén pályafutása legnagyobb sikerét arató, Indian Wells-i tornagyőztes Simona Halep lesz.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:tenisz.hu)