Jump to content

Tenisz: Novak Djokovic Indian Wells bajnoka

2015. 03. 23. 08:50

Novak Djokovic nyerte az Indian Wellsben zajló ATP 1000-es férfi tenisz mesterversenyt, miután háromszettes csatában legyőzte Roger Federert.

Egy év után ismét Djokovic-Federer döntőt élvezhetett az Indian Wels-i közönség. Tavaly döntő szett ti-breakben bizonyult jobbnak a világelső, és ezúttal is három szettre volt szüksége. Pedig a mérkőzés simábban indult, ugyanis a 6/3-ra megnyert első szett után Djokovic a második játszmában is brékelőnybe került és kiválóan teniszezett. Ám a 17-szeres Grand Slam bajnok svájci nem adta fel, és a második szett derekán - egy fantasztikus labdamenetet követően - visszazárkózott, majd kiharcolta a tie-breket.

A rövidítés egy ideig megint Djokovicnak állt, aki 5/3-nál mérkőzéslabdákhoz is juthatott volna, ám egy újabb fantasztikus Federer-labdamenet, majd Djokovic kettőshibái a svájci szurkolók számára jelentettek megváltást: Federer kiegyenlített!

A döntő játszma elején azonban újra elbukta az adogatását, és innen már nem volt menekvés: Djokovic könyörtelenül végigmasírozott a szetten, és végül 6/2-vel befejezte.

A világelső pályafutása negyedik Indian Wells-i tornagyőzelmét szerezte meg, megvédte címét és idei második fontos tornagyőzelmét aratta az Ausztrál Openen szerzett trófeája után.