Jump to content

Tenisz: Nem lesz Federer-Nadal elődöntő

2015. 03. 21. 10:07

Roger Federer ugyan bejutott a legjobb négy közé az Indian Wellsben zajló ATP 1000-es férfi mesterversenyen, ám álomelődöntő mégsem lesz, ugyanis egyik legnagyobb riválisa, Rafael Nadal hatalmas csatában kikapott a kanadai Milos Raonictól.

Roger Federer és a cseh Tomas Berdych csatája a vártnál kissé simább lett, ugyanis a szoros, Federer által 6/4-re nyert első szett után Berdych gyakorlatilag esélyt sem kapott a második játszmában, melyet egyetlen játék elveszítése nélkül nyert meg a svájciak 17-szeres Grand Slam bajnok teniszezője.

Roger Federer aztán hiába várt egyik legnagyobb riválisára, a korábbi világelső és kilencszeres Roland Garros bajnok Rafael Nadalra az elődöntőben, a várt álomdöntő - kishíján ugyan - de elmarad.

A spanyol ugyanis a kanadai Milos Raoniccsal vívott hatalmas csatát, melynek során Nadal nyerte az első szettet - először brékelve a tornán a kanadait -, majd befejezhette volna a második szett rövidítésében. Ám hiába volt három mérkőzéslabdája is, Raonic egyenlíteni tudott és kiharcolta a döntő szettet.

Az izgalmas végjátékban Raonic tudott 5-5-nél brékelni, majd hatalmas adogatásainak köszönhetően kiszerválta a győzelmet is. A drámai siker Raonic első győzelme volt Nadal ellen - sőt, a spanyol még sosem kapott ki korábban kanadai teniszezőtől.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:dailytelegraph.com.au)