Jump to content

Tenisz: 3 meccslabdáról esett ki a címvédő Indian Wellsben

2015. 03. 20. 12:10

Félelmetesen izgalmas mérkőzést hozott az Indian Wellsben zajló női tenisztorna egyik negyeddöntője, melyen a címvédő Flavia Pennetta és a korábbi wimbledoni döntős Sabine Lisicki harcolt egymással. A tavalyi győztesnek végül 3 meccslabda sem volt elég a győzelemhez.

Az már korábban kiderült, hogy a felső ágon a világelső Serena Williams és a 3. helyen rangsorolt román Simona Halep csap össze a döntőért, az alsó ág negyeddöntőit azonban magyar idő szerint péntek hajnalban rendezték.

A torna meglepetés embere, a selejtezőből főtáblára jutó ukrán Leisa Tsurenko számára eddig tartott a csoda, ugyanis a három kvalifikációs mérkőzés és a főtáblán összegyűjtött komoly skalpok (Petkovic, Cornet, Bouchard) után nem bírta erővel a korábbi világelső Jelena Jankovic elleni mérkőzést, melyet 6/1 4/1-es állásnál fel kellett adnia. A szerb teniszező maga is meglepetésre jutott elődöntőbe, Jankovic ugyanis régóta combizom szakadással küzd, és ő maga sem hitt benne, hogy ilyen nagy tornán eddig eljuthat.

Jankovic ellenfele a 2013-as wimbledoni döntős Sabine Lisicki lesz, aki a torna egyik legizgalmasabb mérkőzését vívta a verseny címvédőjével, az olasz Flavia Pennettával.
A 2 óra 40 percen át tartó thriller során először úgy tűnt, hogy Lisicki lélegezhet fel, akinek a második szettben 5/4-es vezetésnél fogadóként mérkőzéslabdája volt, melyet Pennetta a mérkőzése egyik legszebb labdamenetével hárítani tudott, majd rövidítésben egyenlített. Aztán egy szettel később ő került hasonló helyzetbe, ugyanis döntő szett 5/4-es vezetésnél 0-40 volt az állás, azaz fogadóként 3 mérkőzéslabdához jutott. Lisicki azonban elképesztő nyugalommal hárította egymás után mind a hármat, és végül tie-breakben megnyerte a mérkőzést.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:oktennis.it)