Jump to content

Tenisz: Sharapova nyerte a szuperrangadót

2015. 03. 17. 11:28

Az Indian Wellsben zajló női tenisztornán már a harmadik fordulóban összejött az a párharc, ami egy évvel ezelőtt akár még Grand Slam döntőnek is beillett volna: két korábbi világelső, Maria Sharapova és Victoria Azarenka összecsapása.

A jelenleg világranglista második Sharapova favoritnak számított ugyan, ám csak azért, mert a fehérorosz Azarenka tavalyi szezonja sérülés miatt meglehetősen foghíjas volt, és hosszú kihagyás után tért vissza 2015-ben. Azarenka küzdőszelleméről mindent elmond, hogy idén mér kétszer is megverte a tavalyi US Open döntős Caroline Wozniackit, és most is megszorongatta Sharapovát, aki az idei Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon csak a döntőben bukott el.

Az orosz két szoros játszmában győzött, és hat mérkőzéslabdára is szüksége volt, de végül 6/4 6/3-mal jutott tovább a nehéz akadályon.

Búcsúzott a 4. kiemelt Caroline Wozniacki, aki a fiatal svájci Belinda Bencictől szenvedett 6/4 6/4-es vereséget, és nem élte túl a harmadik kört a másik korábbi világelső, Ana Ivanovic sem. A szerb a francia Caroline Garciától kapott ki három játszmában. A szerbek másik korábbi világelsője, Jelena Jankovic azonban hatalmas csatában legyőzte az idei Ausztrál Open meglepetés elődöntősét, az amerikai Madison Keys-t, míg Sabine Lisicki a 11. helyen rangsorolt Sara Erranit múlta felül. Könnyedén jutott tovább a kanadai Genie Bouchard és az olasz Flavia Pennetta, utóbbi a korábbi US Open bajnok Sam Stosurt győzte le.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:independent.com)