Jump to content

Tenisz: Djokovic és Murray is továbbjutott Indian Wellsben

2015. 03. 17. 10:58

Bejutott a negyedik fordulóba az Indian Wellsben zajló ATP 1000-es férfi teniszversenyen a világelső Novak Djokovic valamint Andy Murray is. Előbbi könnyedén, utóbbi három szettben győzött a 3. fordulóban.

A világelső és friss Ausztrál Open bajnok Novak Djokovic harmadik fordulós ellenfele a világranglista 68. helyén álló spanyol Albert Ramos-Vinolas volt, akit ugyan két szettben győzött le a világelső, ám meglehetősen nyögvenyelős játékkal. A szerb ugyanis kétszer is bukta az adogatását, és 32 ki nem kényszerített hibát ütött a 18 nyerővel szemben, de végül 7/5 6/3-ra győzött. A következő fordulóban az amerikai John Isnerrel találkozik, aki Kevin Andersont múlta felül.

Nem volt könnyű dolga a 3. fordulóban a 2013-as wimbledoni bajnok Andy Murraynek, aki a német Philipp Kohlschreiberrel csapott össze. A 6/1-re megnyert első szett után Murray elbukta a második játszmát, így döntő szettre kényszerült, ám azt az elsőhöz hasonlóan könnyűszerrel hozni tudta, így bejutott a negyedik fordulóba.

Szintén továbbjutott a US Open döntős Nishikori Kei és Feliciano Lopez, a kiemeltek közül viszont búcsúzni kényszerült a 8. helyen rangsorolt David Ferrer, aki az ausztrál Bernard Tomictól kapott ki, míg az idén rossz formában lévő Ernests Gulbis Adrian Mannarinótól szenvedett vereséget. A játéknap legizgalmasabb mérkőzését a korábbi top 20-as argentin Juan Monaco vívta a fiatal ausztrál Thanasi Kokkinakisszal, a csatából végül utóbbi került ki győztesen, de csak döntő szett tie-break után.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:nationalpost.com)