Jump to content

Golf: Jordan Spieth szárnyal, Woods tovább süllyed

2015. 03. 17. 14:26

A hét elején nyilvánosságra hozták a férfi golfozók legfrissebb világranglistáját. A rangsor közvetlen élmezőnyében nem történt nagy változás, viszont az első tíz között igen. A legnagyobbat Jordan Speith ugrotta, a Valspar-torna győztesét jelenleg a 6. helyen jegyzik, ilyen előkelő pozícióban pedig a fiatal golfozó még soha sem volt. Tiger Woods már nem lehet ennyire boldog, az egykori világelső jelenleg a 87. helyen áll.

A 20 éves Jordan Spieth az 5.9 millió dollár összdíjazású, mellesleg elképesztő végjátékot hozó Valspar Championshipet nyerte meg, a végjátékban Patrick Reed és Sean O’Hair ellenében playoff során. Spieth a sikernek köszönhetően felugrott a világranglista 6. helyére, egy héttel ezelőtt még 10. volt "csupán".

Az immáron kétszeres PGA Tour tornagyőztesen kívül Patrick Reed is javított, ő jelenleg a 15. helyen áll, míg Sean O’Hair a 401. pozícióból egészen a 188. helyig lépett előre. Utóbbi 2009-ben még a 12. volt, ám sérülések és formahanyatlás miatt visszaesett, az utóbbi időben ez a mostani volt a legkiemelkedőbb eredménye, top-10-ben utoljára a tavalyi Arnold Palmer meghívásos tornán zárt.

Az European Touron győztes George Coetzee 20 helyet javított és már a 67, így egyre közelebb áll ahhoz, hogy beverekedje magát a WGC-Cadillac Match Play torna 64 fős mezőnyébe, melyet április végén rendeznek.

Az első 10-ben Spieth előzésén kívül nem történt változás, így továbbra is Rory McIlroy a világranglista éllovasa. Az északír játékos Bubba Watsont, Henrik Stensont, Adam Scottot, Jason Day-t, a már említett Spieth-et, Jim Furykot, Sergio Garciát, Dustin Johnsont és Justin Rose-t előzi meg.

A héten újabb tornától visszalépő Tiger Woods viszont folytatta mélyrepülését, a volt világelső egy hete a 79. volt, mostanra viszont már csak a 87. helyen jegyzik.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:golf.com)