Jump to content

Tenisz: Roger Federer és Rafael Nadal is győzelemmel kezdett

2015. 03. 16. 09:41

A két korábbi világelső szupersztár, Roger Federer és Rafael Nadal is győzelemmel kezdett az Indian Wellsben zajló ATP 1000-es férfi tenisztornán.

Federer és Nadal is erőnyerő volt az első körben, így mindketten a második fordulóban mutatkoztak be a kaliforniai sivatagban. A világranglista második helyén álló Roger Federer az argentin Diego Schwartzmann ellen debütált és aratott 6/4 6/2-es győzelmet, míg a kilencszeres Roland Garros győztes Nadal ugyanilyen arányban győzte le holland Igor Sijslinget.

Míg Nadal a harmadik fordulóban a hazai pályán teniszező Donald Younggal csaphat össze, addig Roger Federerre nemes feladat vár: azzal az olasz Andreas Seppivel találkozik, akinek nagyon szeretne visszavágni az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság 3. fordulójában elszenvedett vereségért.

A magasan rangsorolt kiemeltek közül Grigor Dimitrovnak nem volt könnyű dolga, ő ugyanis az ausztrálok 20 éves ifjú tehetségével, a kétszeres Grand Slam negyeddöntős Nick Kyrgiosszal volt kénytelen megmérkőzni. A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően óriási csatát hozott, melyet a bolgár csak döntő szett tie-breakben tudott megnyerni.

A kiemeltek közül kiesett Ivo Karlovic és Richard Gasquet, a nap legnagyobb meglepetését azonban a holland Robin Haase okozta, aki a 7. helyen rangsorolt Stan Wawrinkát győzte le.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:ibtimes.com)