Jump to content

Golf: Tiger Woods egyelőre nem tér vissza

2015. 03. 16. 13:40

Továbbra sem lehet tudni, hogy mikor tér vissza a PGA Tourra Tiger Woods. A 14-szeres Major-bajnok golfozó a hétvégén bejelentette, hogy kihagyja a legendás Arnold Palmer nevével fémjelzett tornát is, és egyelőre még azt sem lehet biztosra venni, hogy elindul az évad első Major-viadalán a The Mastersen.

Tiger Woods eddig nyolc alkalommal nyerte meg az Arnold Palmer Invitational tornát, ám a kilencedik sikerre egyelőre még várnia kell. A volt világelső személyesen hívta fel az egykori legendás játékost és a viadal névadóját, Arnold Palmert és jelentette be neki, hogy kihagyja az idei kiírást. A döntés hátterében valószínűleg továbbra is az áll, hogy az egykori világelső formán kívül játszik.

Woods Phoenixben a Waste Management tornán kezdte meg a PGA Tour 2015-ös évadát, ám a második körös 82-es eredménye - ami profi pályafutása leggyengébb körét jelentette egyben - azt eredményezte, hogy nem jutott be a CUT-ba. A Farmers Insurance Openen egy héttel utána hátfájdalmak miatt lépett vissza, majd bejelentette, hogy amíg nem érzi úgy, hogy a játéka versenyképes, addig nem indul el egyetlen egy viadalon sem, inkább a felkészülésére fordítja ideje legnagyobb részét. A világranglistán jelenleg a 79. helyen rangsorolt 14-szeres Major-győztes játékos mindent megtesz azért, hogy a Mastersen ott legyen, de egyelőre indulásával kapcsolatban részleteket nem lehet tudni.

"Rengeteg időt és energiát fektetek abba, hogy a játékom visszatérjen arra a szintre, ahol volt korábban, de egyelőre még nem állok készen. Ahogy mondtam, amint a játékom versenyképes, ott leszek a mezőnyben" - állt Woods pénteken kiadott nyilatkozatában.

Az idény első Major-tornája, a Masters április 9-én veszi kezdetét, Tiger Woods 1997 és 2005 között összesen négyszer nyerte meg a legrangosabbnak tartott Major-t, ám 2005 óta egyszer sem.

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:bleacherreport.com)