Jump to content

Tenisz: Nem jutott döntőbe Fucsovics, győzelemmel kezdett a világelső

2015. 03. 15. 11:37

Nem jutott döntőbe Fucsovics Márton az 50 ezer dollár összdíjazású kantoni keménypályás férfi tenisztornán, miközben az Indian Wellsben zajló ATP 1000-es mesterversenyen győzelemmel kezdett a világelső Novak Djokovic és Andy Murray is.

A kantoni tornán a világranglistán 165. magyar játékos a vasárnapi elődöntőben az ATP-rangsorban 216. olasz Roberto Marcorától kapott ki 2 óra 48 percig tartó, küzdelmes mérkőzésen, három játszmában.
Két szett 6:6 után rövidítésben dőlt el, az elsőt az olasz teniszező nyerte 7-3-ra, a másodikat a 23 éves nyíregyházi játékos 11-9-re, míg a döntő játszmában Marcora 6:4-re győzött.
Fucsovics egyébként jó hetet tudhat maga mögött, hiszen elévülhetetlen szerepe volt a múlt heti Moldova ellni Davis Kupa párharcban, ahol a magyar játékos mindkét egyes mérkőzését megnyerte a 4-1-re megnyert csatában.

Mindeközben a legnagyobb férfi teniszezők is bemutatkoztak az Indian Wellsben zajló férfi tenisztornán. A világelső Novak Djokovic a korábbi Ausztrál Open döntős Marcos Baghdatisszal mérkőzött, és könnyed, gyors sikert aratva, 6/1 6/3-ra győzte le a ciprusi teniszezőt. A világelső ezzel már a harmadik fordulóba jutott, hiszen a torna kiemeltjei az első körben erőnyerőnek számítottak.

Szintén győzelemmel mutatkozott be a 2013-as wimbledoni bajnok Andy Murray, aki pontosan ugyanolyan arányban, 6/1 6/3-ra verte első ellenfelét, a kanadai Davis Kupa hős Vasek Pospisilt. A győztesek között van a tavalyi US Open döntős japán Nishikori Kei, aki Ryan Harrisont verte két szoros játszmában.

Nem sikerült viszont a visszatérés a US Open bajnok Marin Cilicnek, aki hosszas kihagyás után Indian Wellsben lépett újra pályára, a remek formában lévő Juan Monaco ellen. Az argentin teniszező Buenos Airesben egészen a döntőig jutott, most pedig két szettben győzte le a világranglista 10. helyén álló visszatérő horvátot.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:nationalpost.com)