Jump to content

Golf: a botrányhős szerint vicc a PGA Tour doppingprogramja

2015. 03. 11. 15:35

John Daly neve talán csak a golfrajongók számára ismerős, ám legyen elég annyi, hogy korának egyik legtehetségesebb játékosáról van szó, aki azonban sportszerűtlen életvitele miatt nem teljesítette a vele kapcsolatos elvárásokat. Daly azért így is nyert két Major-tornát , igaz mostanság már nem a játékával, sokkal inkább a szókimondóságával és botrányaival hívta fel magára a figyelmet. Daly legutóbb a PGA Tour doppingporogramját bírálta, amit a vicc kategóriába sorolt.

 

 

Daly híres arról, hogy nem rejti véka alá véleményét. Az amerikaiak botrányhős golfozója a PGA Tour doppingprogramjáról rántotta le a leplet a minap, azt állítva. hogy a játékosok előre tudják, hogy mikor kell mintát produkálniuk, innen nézve valóban vicc, ahogy a PGA Tour megpróbál harcolni a doppinghasználat ellen.

John Daly egy golffal foglalkozó rádióadásban mondta el a véleményét a PGA Tour doppingprogramjáról. A kétszeres Major-győztes játékos egy kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a doppingellenörzések egyáltalán nem rajtaütésszerzűek a PGA Touron, sőt a játékosok előre tudják, hogy mikor kell mintát adniuk, hiszen szólnak nekik.

"Én pontosan tudom, hogy mikor ellenőriznek. Ez szomorú. Mindenki tudja, hogy mikor kerül sor a tesztre." - mondta Daly a műsorban, majd elmondta, hogy a következő alkalom a Valspar-torna pénteki napját megelőző estén, 7 óra körül lesz.

Daly állítása szerint a PGA Touron nem ellenőrzik folyamatosan a játékosokat, de még csak nem is véletlenszerűen. Daly a műsorban felszólította a PGA Tour komisszáriusát, Tim Finchamet, hogy változtassanak a felfogáson, mert ezzel a sportnak ártanak leginkább.

Daly kijelentései leginkább annak fényében érdekesek, hogy a golf visszakerült az olimpiai sportágak közé, így a Nemzetközi Olimpiai Bizottság joggal várhatja el, hogy komoly doppingprogrammal rendelkezzen a PGA Tour. Az European Touron nincs ilyen gond, ám a tengerentúli sorozat doppingprogramja sokkal enyhébb, mint az európaié. Finchemék egyelőre nem reagáltak Daly állításaira, ami szintén sokat elárul a hozzáállásukról.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:nytimes.com)