Jump to content

Indian Wells-i tenisztorna - Babos a selejtező második fordulójában

2015. 03. 10. 09:16

Babos Tímea magabiztosan nyert az amerikai Allie Kiick ellen az 5,381 millió (1,51 milliárd forint) összdíjazású Indian Wells-i keménypályás tenisztorna selejtezőjének első fordulójában.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a hétfő esti összecsapás mindössze 57 percig tartott, melyet a a világranglista 86. helyén álló Babos 6/3 6/2-re nyert meg. Babos a főtáblára jutásért a belga Alison Van Uytvanckkel találkozik.

Az Indian Wells-i torna az Ausztrál Nyílt teniszbajnokság után az idei második legerősebb mezőnnyel induló viadal, melyen a hölgyek között a világranglista első 20 helyezettjéből mindössze a wimbledoni bajnok Petra Kvitova és a korábbi világelső Venus Williams hiányzik majd Kaliforniából.

A tornán 14 év után először vesz részt a világelső Serena Williams, aki 2001 óta bojkottálta a versenyt, amikor a közönség rasszista megjegyzésekkel illette és kifütyülte őt a Kim Clijsters elleni döntőben, azt követően, hogy a nővérével lejátszandó elődöntőre Venus Williams sérülés miatt nem állt ki az utolsó pillanatban - tovább tüzelve azokat a híreszteléseket, hogy a két Williams testvér közötti mérkőzések sorsáról nem a játék, hanem az edző édesapa, Richard Williams dönt.

(szp)


(forrás:sportrajongo.hu/fotó:molcsapat.hu)