Jump to content

Tenisz: Federer, Nadal, Ferrer, Safarova és Bacsinszky tornagyőztes

2015. 03. 01. 23:29

Pályafutása hetedik dubaji tornagyőzelmét aratta Roger Federer, Acapulco bajnokai David Ferrer és Bacsinszky Tímea lettek, míg Dohában Lucie Safarova emelhette magasba a trófeát. Rafael Nadal pedig idei első tornagyőzelmét aratta Buenos Airesben.

Hetedik alkalommal lett Dubaj bajnok és megvédte címér Roger Federer, aki a világelső Novak Djokovicot legyőzve idei második trófeáját emelhette magasba. A korábbi világelső a dubaji döntő közben megütötte karrierje 9000. ászát is, ám még annál is fontosabb, hogy a jelenlegi világelsőt rendkívül agresszív és támadó tenisszel legyőzve bizonyította, hogy 34. életévéhez közeledve sem kell őt még leírni.A 17-szeres Grand Slam bajnok 6/3 7/5-re győzte le a szerb teniszezőt, és Brisbane után második alkalommal nyert tornát 2015-ben.

A spanyol David Ferrer is idei harmadik tornagyőzelmét aratta, miután a dohai és a riói trófeák után ezúttal Acapulcóban nem talált legyőzőre. A korábbi Roland Garros döntős teniszező a tavalyi US Open döntős Nishikori Kei ellen játszotta le a döntőt, melyet Federerhez hasonlóan 6/3 7/5-re nyert.

Acapulco női bajnoka az a magyar származású Bacsinszky Tímea lett, aki gyakorlatilag éveket hagyott ki sérülése miatt a WTA Touron, visszatérése azonban eddig szenzációs: idei második fináléjában már nem talált legyőzőre, a francia Caroline Garciát verte a fináléban 6/3 6/0-ra és 2009 óta első tornagyőzelmét aratta.

Doha bajnoka a cseh Lucie Safarova lett, aki némi meglepetésre megverte a kétszeres Grand Slam bajnok Victoria Azarenkát a fináléban 6/4 6/3-ra. A tavalyi wimbledoni elődöntős cseh teniszezőnő pályafutása legnagyobb tornagyőzelmét ünnepelheti, hiszen először nyert Premier tornát. Ráadásul megközelíti a top 10-et is, hiszen a 15- helyről jön fel hétfőn a 11. pozícióba, mely pályafutása eddigi legjobb helyezése.

A hét utolsó trófeáját a spanyol Rafael Nadal szerezte meg, aki Buenos Airesben győzte le a hazai salakon játszó Juan Monacót, azt a jóbarátját, akivel az év elején Dohában páros tornagyőzelmet aratott. Az eső miatt kétórás késéssel kezdődő, és aztán többször is eső miatt félbeszakadó döntőben Nadal végül 6/4 6/1-re nyert meg, idei első tornagyőzelmét aratva. Nadal pályafutása 65. tornagyőzelmét aratta, a 46. alkalommal győzött salakon.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:foxsports.com)