Jump to content

Boksz: brutális összegért bunyózik Mayweather és Pacquiao

2015. 03. 01. 07:46

Azt azért sejthettük, hogy az évtized bokszmérkőzését nem fillérekért rendezik majd meg, ám az egyik legelismertebb promóter, Bob Arum által kimatekozott összeg hallatán mindeninek eláll majd a lélegzete. Manny Pacquiao és Floyd Mayweather Jr. milliárdokon osztozhat a május 2-án megrendezésre kerülő szupercsata után.

Egészen elképesztő, 300 millió dolláros összdíjazással kerülhet megrendezésre a Floyd Mayweather Jr - Manny Pacquiao bokszmérkőzés a Las Vegas-i MGM Grand Aténában. Az ESPN csatornának Bob Arum a Las Vegasban bejegyzett Top Rank promóciós iroda tulajdonosa árulta el, hogy számításai szerint ekkora összegért bokszol majd egymással a jelenkor két legkiválóbb bunyósa.

"Csak ki kell számolni, nem ördöngösség. Úgy gondolom, hogy mindent egybevetve úgy 300 millióért bokszolhatnak egymással, ebből 60%-ék Floydé lesz (180 millió dollár), 40% pedig Pacquiao markát üti, ez 120 millió dollár." - tartott rövid fejszámolást Arum az ESPN kedvéért.

A promóter szerint a pay-per-view (előfizetéses) összecsapás minden eddigi televíziós rekordot meg fog dönteni, a szakember szerint a bevételek elérhetik akár a 4-5 millió dollárt is, ez jóval magasabb, mint az eddigi rekordot jelentő De La Hoya-Mayweather meccsen kaszált 2.4 millió dollár.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:onlychamps.com)